Siirry sisältöön »
  • suurenna tekstin kokoa
  • Avaa haku

Hyvän elämän puolesta

- Lamminniemen Hyvinvointikeskus

Hyvän elämän puolesta

- Lamminniemen Hyvinvointikeskus

 

Ajankohtaista

17.10.2022

Lamminniemikoti, sekä Katajakoti siirtyvät lääkkeiden Anja-annosjakeluun.

Haluamme tarjota asukkaillemme entistä turvallisempaa lääkehoitoa, sekä alentaa lääkehoidon asukkaillemme koituvia kustannuksia. 

Anja -annosjakelu, eli lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on käytössä useampia säännöllisiä resepti- tai itsehoitolääkkeitä. Annosjakelussa tabletit ja kapselit jaetaan kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta ja -hygieniaa sekä säästää aikaa!

Turvallisuus
Lääkkeiden dosettijakelussa virheprosentti voi olla eri tutkimuksista riippuen 1–20 %, mutta Anja-annosjakelun virheprosentti on 0,004 %? Koneellinen annosjakelu on siis selkeästi dosenttijakelua turvallisempaa

Anja-annosjakelussa lääkkeet jaetaan koneellisesti hygieenisiin kerta-annospusseihin, joihin on merkitty pussissa olevien lääkkeiden nimi, ottopäivä ja -ajankohta. Jokainen annosjaettu pussi valokuvataan ja tarkistetaan koneellisesti Anjan toimipisteessä vielä ennen apteekkiin ja toimipisteisiin lähettämistä. 

 

Säästö
Koneellisessa annosjakelussa lääkkeet jaetaan aina pakkauksista, joissa yksikköhinta on edullisin. Asiakas maksaa vain jaetuista lääkkeistä, eikä kotiin kerry turhia lääkepakkauksia. Anjan käytön aloittaessa asiakkaan lääkitys tarkistetaan aina ja turhat tai päällekkäiset lääkkeet karsitaan pois. Näin säästöä syntyy jo heti palvelun aloittaessa.

 

Siirtyminen Anja-annosjakeluun tapahtuu 2022 syksyn ja alkutalven aikana. 

 
kiwa certified ISO 9001HyvinvointialaOiva
x